pikkubanneri

Ajankohtaista

Rakennusten ohutlevytuotteiden CE-merkintä

Rakennusten peltikatto- ja vastaavien tuotteiden CE-merkintä on ollut pakollista jo muutaman vuoden ajan. Asia on tiettävästi tänä syksynä myös markkinavalvontaviranomaisen eli Tukesin erityisen mielenkiinnon kohteena.

Rakennuspeltituotteita sääteleviä standardeja ovat EN 14782 (kantavat ohutlevytuotteet) ja EN 14783 (ei-kantavat ohutlevytuotteet). Tuotteiden valmistajan on täytettävä näissä standardeissa esitetyt vaatimukset ja annettava tuotteelleen CE-merkintä ja suoritustasoilmoitus eli DoP. Huomaa, että "valmistajalla" tarkoitetaan tässä lopullisen tuotteen valmistajaa, ei valmistuksessa käytetyn raaka-aineen (ohutlevyn) valmistajaa.

Ellei yrityksen CE-merkkiin liittyviä menettelyjä ole vielä hoidettu, nyt on korkea aika panna asia kuntoon. Ota yhteyttä, Laatu-Erkillä on tähän toimivat ja edulliset ratkaisut!

Teräsrakenteiden CE-merkintä

EU:n rakennustuoteasetus on tullut Suomessakin kokonaisuudessaan voimaan. Kantavia teräs- ja alumiinirakenteita koskevan EN 1090 -standardin siirtymäaika päättyi 30.6.2014 ja tämän jälkeen myös näiltä kokoonpanoilta vaaditaan CE-merkki. CE-merkin kiinnittäminen vaatii valmistajalta sertifioinnin. Jos tämä koskee sinua tai yritystäsi, ota yhteyttä heti.

Myös kantavien teräsrakenteiden valmistajille alihankintatyötä tekevät voivat sertifioida toimintansa oman prosessinsa osalta.

Laatu-Erkki on kehittänyt nimenomaan pienille valmistajille ja alihankkijoille suunnatun "EN 1090 nano" -palvelupaketin, joka erittäin kilpailukykyiseen hintaan sisältää jokseenkin kaiken olennaisen eikä mitään ylimääräistä. Ota yhteyttä, niin keskustellaan lisää!

Nordic Welding Expo 2014

Pohjoismaiden suurin hitsausalan messutapahtuma Nordic Welding Expo 2014 järjestettiin Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 5.–7.11.2014. Samassa yhteydessä järjestettin myös työturvallisuuteen keskittyvä Eurosafety 2014 -tapahtuma. Kävijöitä molemmissa tapahtumissa yhteensä oli yli 8000.

Laatu-Erkki osallistui Nordic Welding Expoon yhteisellä osastolla hitsausinsinööripalveluja tarjoavan Souru Oy:n kanssa. Osastolla tapasimme niin vanhoja tuttuja kuin uusia kasvojakin. Kiitos kaikille kävijöille mielenkiinnosta - pidetään yhteyttä jatkossakin!


Yhteydenotto

Ensimmäinen askel kohti ongelmasi ratkaisua on yhteydenotto joko puhelimitse, sähköpostilla tai nettisivun palautelomakkeella. Se ei maksa mitään eikä velvoita sinua mihinkään. Ota yhteyttä!